PREKAJENO MESO

 

Izdelki so narejeni iz svinjskega in govejega mesa, ki se lahko uporabljajo kot samostojna jed za pečenje v kombinaciji z različnim načinom pripravljene zelenjave ali pa za pripravo samostojnih jedi (pasulj, ričet, enolončnice, jota itd…).

KONZERVIRANO PREKAJENO MESO

 Postopek dimljenja je izpostavljanje površin živil lesnemu dimu zaradi konzerviranja. Poleg soljenja in sušenja je dimljenje eden izmed najstarejših postopkov konzerviranja mesa. Pri dimljenju se meso prepoji s sestavinami dima, pri tem pa se oblikuje značilna barva in aroma. Danes, v času vakuumskega pakiranja in drugih oblik podaljševanja obstojnosti živil, je dimljenje izgubilo pomen ohranjevanja živil na tak način. Dimljenje je še vedno pomembno zaradi okusa in arome, saj to daje poseben in domači pridih delikatesnim živilom.

KMEČKA ŠUNKA - KUHANA

PREKAJENA ŠUNKA

SVINJSKE KRAČE - ZADNJE

SVINJSKE KOSTI

PEČENA JUNETINA

ŠUNKA S KOŽO - KUHANA

SVINJSKI VRAT

GOVEJA REBRA

OBRANA REBRA

KUHAN PRŠUT

ŠUNKA S KOŽO

PREKAJENA REBRA

GOVEJE KOSTI

GOVEJI JEZIK - KUHAN

PEČENA ŠUNKA

PREŠANA SLANINA S POPROM

PEČENA SLANINA - ROLANA

PEČENA PANCETA

PIZZA ŠUNKA

PREŠANA SLANINA

SVINJSKI HRBET Z ZAČIMBAMI

PEČENA PANCETA BREZ KOŽE

TOAST ŠUNKA

PREŠANA SLANINA S PAPRIKO

ROASTBEEF Z ZAČIMBAMI

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

Loške mesnine so pridobile certifikat Izbrana kakovost – sveže meso (goveje meso)

Izbrana kakovost je nova nacionalna shema kakovosti, ki je namenjena kmetijskim pridelkom oziroma živilom s posebnimi lastnostmi, ki se lahko nanašajo na sestavo, okolju prijazno pridelavo, kakovost surovin, dobrobit živali, posebno zdravstveno varstvo živali, način krmljenja, dolžino transportnih poti, predelavo, hitrost predelave surovin oziroma čim manjšo kasnejšo obdelavo pri skladiščenju in transportu.

Proizvodi, ki so certificirani in označeni z znakom »Izbrana kakovost – Slovenija«, prinašajo potrošnikom zagotovilo da ima proizvod naslednje lastnosti:

• pridelan in predelan v Sloveniji

• ima specifične lastnosti: kakovost, način pridelave in predelave, dobrobit živali, način krmljenja in podobno.

• da so ti parametri redno (vsaj enkrat letno) kontrolirani s strani akreditiranih kontrolnih organov.

KLOBASE S ČILIJEM –  novo v ponudbi!

KLOBASE S ČILIJEM – novo v ponudbi!

V Mesninah Bohinja so po vzoru Loške mlekarne pripravili novo serijo izdelkov s čilijem. V zadružnih trgovinah in mesnicah lahko tako po novem kupite hrenovke s čilijem, klobaso za kuhanje s čilijem in suho domačo klobaso s čilijem. Prijeten pekoč okus mesninam dodaja žlahtnost. Izdelki so primerni za vse, ki imajo radi pikantno.