Bohinjski želodec s kašo sodi med tradicionalne gorenjske jedi. Rahlo podimljen Bohinjski želodec s kašo se pripravlja s kuhanjem v vodi do temperature središča +72 °C. Odličen je kot glavna jed s krompirjevo ali francosko solato ter mesna priloga k ričetu ali pasulju.
Priprava:
Tip izdelka: | Poltrajna klobasa |
Naziv izdelka: | BOHINJSKI ŽELODEC S KAŠO |
Sestavine: | svinjsko meso, svinjsko mastno tkivo, goveje meso, voda, prosena kaša, začimbe, sol, dekstroza, stabilizator (difosfat, trifosfat), antioksidant (natrijev askorbat), konzervans (natrijev nitrit) |
Energijska vrednost: | 1078 kJ/258 kcal; maščobe: 16,0 g; od tega nasičene maščobe: 6,4 g; ogljikovi hidrati: 8,2 g; od tega sladkorji: 1,6 g; beljakovine: 20,4 g; sol: 2,77 g |
Alergeni: | / |
Rok trajanja: | 30 dni |
Opombe: | / |
Količina: | približno 700g | približno 500g | |
Pakiranje: | vakuum | vakuum | |
PEM | kg | kg |