Triglavski želodec je kakovosten gurmanski izdelek značilne oblike. Mesno maso iz izbranega grobo mletega svinjskega in govejega mesa ter slanine ročno napolnimo v goveje danke. Poseben gurmanski okus dosežemo z dodatkom belega popra in dolgotrajnim postopkom zorenja s plesnijo. Najpogosteje ga postrežemo za popestritev predjedi z domačim kruhom, zorjenim sirom ter kozarcem vina, lahko pa ga uporabimo tudi v hladnih ali toplih sendvičih.
Tip izdelka: | Sušena mesnina |
Naziv izdelka: | TRIGLAVSKI ŽELODEC |
Sestavine: | svinjsko meso, slanina, goveje meso, jodirana sol (sol, kalijev jodat), začimbe, ajdova moka, konzervans (natrijev nitrit). |
Energijska vrednost: | 1805 kJ/435 kcal, maščobe: 35,1 g, od tega nasičene maščobe: 15,4 g, ogljikovi hidrati: 0,9 g, od tega sladkorji: 0,2 g, beljakovine: 28,9 g, sol: 3,81 g |
Alergeni: | / |
Rok trajanja: | 180 dni |
Opombe: | Ovitek ni primeren za uživanje |
Količina: | približno 700g | ||
Pakiranje: | vakuum | ||
PEM | kg |