KRVAVICE

Začela se je sezona slastnih krvavic. Proizvajamo krvavice, ki so polnjene tako v svinjsko kot goveje črevo. Peče se jih na olju ali masti pri nizki temperaturi od 30 – 40 minut, da ne počijo. Primerne so kot samostojna jed ali kot priloga repi in zelju ter praženemu krompirju.

Krvavice so pasterizirana mesnina, izdelana iz drobovine in žit, slasten okus pa jim dodajo tudi specifične začimbe.

Naj vam teknejo!

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

Loške mesnine so pridobile certifikat Izbrana kakovost – sveže meso (goveje meso)

Izbrana kakovost je nova nacionalna shema kakovosti, ki je namenjena kmetijskim pridelkom oziroma živilom s posebnimi lastnostmi, ki se lahko nanašajo na sestavo, okolju prijazno pridelavo, kakovost surovin, dobrobit živali, posebno zdravstveno varstvo živali, način krmljenja, dolžino transportnih poti, predelavo, hitrost predelave surovin oziroma čim manjšo kasnejšo obdelavo pri skladiščenju in transportu.

Proizvodi, ki so certificirani in označeni z znakom »Izbrana kakovost – Slovenija«, prinašajo potrošnikom zagotovilo da ima proizvod naslednje lastnosti:

• pridelan in predelan v Sloveniji

• ima specifične lastnosti: kakovost, način pridelave in predelave, dobrobit živali, način krmljenja in podobno.

• da so ti parametri redno (vsaj enkrat letno) kontrolirani s strani akreditiranih kontrolnih organov.

KRANJSKA KLOBASA

KRANJSKA KLOBASA

Ste vedeli, da je kranjska klobasa odlična tudi poleti? Pripravimo jo lahko na žaru ali pa skuhamo sklasično po navodilih. Zraven prija kisla krompirjeva solata ali pa zelenjava z žara, žganci in še kaj. Preizkusite jo, ne bo vam žal.

KLOBASE S ČILIJEM –  novo v ponudbi!

KLOBASE S ČILIJEM – novo v ponudbi!

V Mesninah Bohinja so po vzoru Loške mlekarne pripravili novo serijo izdelkov s čilijem. V zadružnih trgovinah in mesnicah lahko tako po novem kupite hrenovke s čilijem, klobaso za kuhanje s čilijem in suho domačo klobaso s čilijem. Prijeten pekoč okus mesninam dodaja žlahtnost. Izdelki so primerni za vse, ki imajo radi pikantno.