PREKAJENO MESO

 

Izdelki so narejeni iz svinjskega in govejega mesa, ki se lahko uporabljajo kot samostojna jed za pečenje v kombinaciji z različnim načinom pripravljene zelenjave ali pa za pripravo samostojnih jedi (pasulj, ričet, enolončnice, jota itd…).

KONZERVIRANO PREKAJENO MESO

 Postopek dimljenja je izpostavljanje površin živil lesnemu dimu zaradi konzerviranja. Poleg soljenja in sušenja je dimljenje eden izmed najstarejših postopkov konzerviranja mesa. Pri dimljenju se meso prepoji s sestavinami dima, pri tem pa se oblikuje značilna barva in aroma. Danes, v času vakuumskega pakiranja in drugih oblik podaljševanja obstojnosti živil, je dimljenje izgubilo pomen ohranjevanja živil na tak način. Dimljenje je še vedno pomembno zaradi okusa in arome, saj to daje poseben in domači pridih delikatesnim živilom.

KMEČKA ŠUNKA - KUHANA

PREKAJENA ŠUNKA

SVINJSKE KRAČE - ZADNJE

SVINJSKE KOSTI

PEČENA JUNETINA

ŠUNKA S KOŽO - KUHANA

SVINJSKI VRAT

GOVEJA REBRA

OBRANA REBRA

KUHAN PRŠUT

ŠUNKA S KOŽO

PREKAJENA REBRA

GOVEJE KOSTI

GOVEJI JEZIK - KUHAN

PEČENA ŠUNKA

PREŠANA SLANINA S POPROM

PEČENA SLANINA - ROLANA

PEČENA PANCETA

PIZZA ŠUNKA

PREŠANA SLANINA

SVINJSKI HRBET Z ZAČIMBAMI

PEČENA PANCETA BREZ KOŽE

TOAST ŠUNKA

PREŠANA SLANINA S PAPRIKO

ROASTBEEF Z ZAČIMBAMI

ROSTBIF Z ZAČIMBAMI

Rostbif je izbrani kos mesa iz govejih ledij, ki veljajo za enega najlepših kosov mesa govedine. Primeren je za pripravo pečenke v pečici ali pa za peko zrezkov. Zelo pomembno je, da je pred pripravo gotove jedi goveje meso dobro uležano in segreto na sobno temperaturo, saj se bo le tako pri peki ohranila sočnost in mehkoba zrezka ali pečenke. Naš rostbif že vsebuje izbrane začimbe in je toplotno obdelan, kar vam bo zagotovo olajšalo pripravo.