PREKAJENO MESO

 

Izdelki so narejeni iz svinjskega in govejega mesa, ki se lahko uporabljajo kot samostojna jed za pečenje v kombinaciji z različnim načinom pripravljene zelenjave ali pa za pripravo samostojnih jedi (pasulj, ričet, enolončnice, jota itd…).

KONZERVIRANO PREKAJENO MESO

 Postopek dimljenja je izpostavljanje površin živil lesnemu dimu zaradi konzerviranja. Poleg soljenja in sušenja je dimljenje eden izmed najstarejših postopkov konzerviranja mesa. Pri dimljenju se meso prepoji s sestavinami dima, pri tem pa se oblikuje značilna barva in aroma. Danes, v času vakuumskega pakiranja in drugih oblik podaljševanja obstojnosti živil, je dimljenje izgubilo pomen ohranjevanja živil na tak način. Dimljenje je še vedno pomembno zaradi okusa in arome, saj to daje poseben in domači pridih delikatesnim živilom.

KMEČKA ŠUNKA - KUHANA

PREKAJENA ŠUNKA

SVINJSKE KRAČE - ZADNJE

SVINJSKE KOSTI

PEČENA JUNETINA

ŠUNKA S KOŽO - KUHANA

SVINJSKI VRAT

GOVEJA REBRA

OBRANA REBRA

KUHAN PRŠUT

ŠUNKA S KOŽO

PREKAJENA REBRA

GOVEJE KOSTI

GOVEJI JEZIK - KUHAN

PEČENA ŠUNKA

PREŠANA SLANINA S POPROM

PEČENA SLANINA - ROLANA

PEČENA PANCETA

PIZZA ŠUNKA

PREŠANA SLANINA

SVINJSKI HRBET Z ZAČIMBAMI

PEČENA PANCETA BREZ KOŽE

TOAST ŠUNKA

PREŠANA SLANINA S PAPRIKO

ROASTBEEF Z ZAČIMBAMI

TATARSKI BIFTEK

Gurmanski navdušenci zagotovo ne morejo mimo izvrstnega tatarskega biftka.
Izdelan je iz najbolj kakovostnega, izbranega govejega mesa in začimb, ki mu dajejo posebno aromo ter prepoznaven okus.
Nudimo tatarski biftek Loških mesnin in biftek blagovne znamke Arvaj.
Najdete ga na policah mesnic Loških mesnin in v živilskih trgovinah Loške zadruge.

KRVAVICE

Začela se je sezona slastnih krvavic. Proizvajamo krvavice, ki so polnjene tako v svinjsko kot goveje črevo. Peče se jih na olju ali masti pri nizki temperaturi od 30 – 40 minut, da ne počijo. Primerne so kot samostojna jed ali kot priloga repi in zelju ter praženemu krompirju.

Krvavice so pasterizirana mesnina, izdelana iz drobovine in žit, slasten okus pa jim dodajo tudi specifične začimbe.

Naj vam teknejo!