PREKAJENO MESO

 

Izdelki so narejeni iz svinjskega in govejega mesa, ki se lahko uporabljajo kot samostojna jed za pečenje v kombinaciji z različnim načinom pripravljene zelenjave ali pa za pripravo samostojnih jedi (pasulj, ričet, enolončnice, jota itd…).

KONZERVIRANO PREKAJENO MESO

 Postopek dimljenja je izpostavljanje površin živil lesnemu dimu zaradi konzerviranja. Poleg soljenja in sušenja je dimljenje eden izmed najstarejših postopkov konzerviranja mesa. Pri dimljenju se meso prepoji s sestavinami dima, pri tem pa se oblikuje značilna barva in aroma. Danes, v času vakuumskega pakiranja in drugih oblik podaljševanja obstojnosti živil, je dimljenje izgubilo pomen ohranjevanja živil na tak način. Dimljenje je še vedno pomembno zaradi okusa in arome, saj to daje poseben in domači pridih delikatesnim živilom.

KMEČKA ŠUNKA - KUHANA

PREKAJENA ŠUNKA

SVINJSKE KRAČE - ZADNJE

SVINJSKE KOSTI

PEČENA JUNETINA

ŠUNKA S KOŽO - KUHANA

SVINJSKI VRAT

GOVEJA REBRA

OBRANA REBRA

KUHAN PRŠUT

ŠUNKA S KOŽO

PREKAJENA REBRA

GOVEJE KOSTI

GOVEJI JEZIK - KUHAN

PEČENA ŠUNKA

PREŠANA SLANINA S POPROM

PEČENA SLANINA - ROLANA

PEČENA PANCETA

PIZZA ŠUNKA

PREŠANA SLANINA

SVINJSKI HRBET Z ZAČIMBAMI

PEČENA PANCETA BREZ KOŽE

TOAST ŠUNKA

PREŠANA SLANINA S PAPRIKO

ROASTBEEF Z ZAČIMBAMI

KRANJSKA KLOBASA

KRANJSKA KLOBASA

Ste vedeli, da je kranjska klobasa odlična tudi poleti? Pripravimo jo lahko na žaru ali pa skuhamo sklasično po navodilih. Zraven prija kisla krompirjeva solata ali pa zelenjava z žara, žganci in še kaj. Preizkusite jo, ne bo vam žal.

KLOBASE S ČILIJEM –  novo v ponudbi!

KLOBASE S ČILIJEM – novo v ponudbi!

V Mesninah Bohinja so po vzoru Loške mlekarne pripravili novo serijo izdelkov s čilijem. V zadružnih trgovinah in mesnicah lahko tako po novem kupite hrenovke s čilijem, klobaso za kuhanje s čilijem in suho domačo klobaso s čilijem. Prijeten pekoč okus mesninam dodaja žlahtnost. Izdelki so primerni za vse, ki imajo radi pikantno.