SUŠENE MESNINE

 

S sušenjem izdelkov dosežemo, da iz njih izhlapi voda. Zaradi tega se živilo osuši in otrdi, hitrost sušenja pa je odvisna predvsem od relativne vlage v zraku. Zaradi manjše vsebnosti vode so izdelki bolj obstojni, pridobijo pa tudi značilno konsistenco in aromo. Zorenje in sušenje mesnin je kompleksen postopek, na katerega vpliva vrsta dejavnikov. Končni rezultat uspešnega postopka pa je izdelek skladnega okusa. Ko izdelke dimimo, dobijo rahel okus po dimu.

Vse sušene salame se postrežejo olupljene, narezane na tanke rezine, običajno kot narezek za predjed v kombinaciji z drugimi mesninami, siri, nekaterimi vrstami sadja in vloženo zelenjavo. Priljubljene so tudi v sendvičih, na pizzah in drugod.

KMEČKA SUHA SALAMA

DOMAČA SUHA KLOBASA

SUDŽUK

GOVEJA VEŠALICA

SUHA SALAMA - SENDVIČ

SUHA KLOBASA Z ZASEKO

ŽREBIČJA SUHA SALAMA

GOVEJI PRŠUT

GORENJSKI ŽELODEC - SUHI

GOVEJA SUHA SALAMA

ŽREBIČJA SUHA KLOBASA

ROSTBIF Z ZAČIMBAMI

Rostbif je izbrani kos mesa iz govejih ledij, ki veljajo za enega najlepših kosov mesa govedine. Primeren je za pripravo pečenke v pečici ali pa za peko zrezkov. Zelo pomembno je, da je pred pripravo gotove jedi goveje meso dobro uležano in segreto na sobno temperaturo, saj se bo le tako pri peki ohranila sočnost in mehkoba zrezka ali pečenke. Naš rostbif že vsebuje izbrane začimbe in je toplotno obdelan, kar vam bo zagotovo olajšalo pripravo.