SUŠENE MESNINE

 

S sušenjem izdelkov dosežemo, da iz njih izhlapi voda. Zaradi tega se živilo osuši in otrdi, hitrost sušenja pa je odvisna predvsem od relativne vlage v zraku. Zaradi manjše vsebnosti vode so izdelki bolj obstojni, pridobijo pa tudi značilno konsistenco in aromo. Zorenje in sušenje mesnin je kompleksen postopek, na katerega vpliva vrsta dejavnikov. Končni rezultat uspešnega postopka pa je izdelek skladnega okusa. Ko izdelke dimimo, dobijo rahel okus po dimu.

Vse sušene salame se postrežejo olupljene, narezane na tanke rezine, običajno kot narezek za predjed v kombinaciji z drugimi mesninami, siri, nekaterimi vrstami sadja in vloženo zelenjavo. Priljubljene so tudi v sendvičih, na pizzah in drugod.

KMEČKA SUHA SALAMA

DOMAČA SUHA KLOBASA

SUDŽUK

GOVEJA VEŠALICA

SUHA SALAMA - SENDVIČ

SUHA KLOBASA Z ZASEKO

ŽREBIČJA SUHA SALAMA

GOVEJI PRŠUT

GORENJSKI ŽELODEC - SUHI

GOVEJA SUHA SALAMA

ŽREBIČJA SUHA KLOBASA

KRVAVICE

Začela se je sezona slastnih krvavic. Proizvajamo krvavice, ki so polnjene tako v svinjsko kot goveje črevo. Peče se jih na olju ali masti pri nizki temperaturi od 30 – 40 minut, da ne počijo. Primerne so kot samostojna jed ali kot priloga repi in zelju ter praženemu krompirju.

Krvavice so pasterizirana mesnina, izdelana iz drobovine in žit, slasten okus pa jim dodajo tudi specifične začimbe.

Naj vam teknejo!

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

Loške mesnine so pridobile certifikat Izbrana kakovost – sveže meso (goveje meso)

Izbrana kakovost je nova nacionalna shema kakovosti, ki je namenjena kmetijskim pridelkom oziroma živilom s posebnimi lastnostmi, ki se lahko nanašajo na sestavo, okolju prijazno pridelavo, kakovost surovin, dobrobit živali, posebno zdravstveno varstvo živali, način krmljenja, dolžino transportnih poti, predelavo, hitrost predelave surovin oziroma čim manjšo kasnejšo obdelavo pri skladiščenju in transportu.

Proizvodi, ki so certificirani in označeni z znakom »Izbrana kakovost – Slovenija«, prinašajo potrošnikom zagotovilo da ima proizvod naslednje lastnosti:

• pridelan in predelan v Sloveniji

• ima specifične lastnosti: kakovost, način pridelave in predelave, dobrobit živali, način krmljenja in podobno.

• da so ti parametri redno (vsaj enkrat letno) kontrolirani s strani akreditiranih kontrolnih organov.