SUŠENE MESNINE

 

S sušenjem izdelkov dosežemo, da iz njih izhlapi voda. Zaradi tega se živilo osuši in otrdi, hitrost sušenja pa je odvisna predvsem od relativne vlage v zraku. Zaradi manjše vsebnosti vode so izdelki bolj obstojni, pridobijo pa tudi značilno konsistenco in aromo. Zorenje in sušenje mesnin je kompleksen postopek, na katerega vpliva vrsta dejavnikov. Končni rezultat uspešnega postopka pa je izdelek skladnega okusa. Ko izdelke dimimo, dobijo rahel okus po dimu.

Vse sušene salame se postrežejo olupljene, narezane na tanke rezine, običajno kot narezek za predjed v kombinaciji z drugimi mesninami, siri, nekaterimi vrstami sadja in vloženo zelenjavo. Priljubljene so tudi v sendvičih, na pizzah in drugod.

KMEČKA SUHA SALAMA

DOMAČA SUHA KLOBASA

SUDŽUK

GOVEJA VEŠALICA

SUHA SALAMA - SENDVIČ

SUHA KLOBASA Z ZASEKO

ŽREBIČJA SUHA SALAMA

GOVEJI PRŠUT

GORENJSKI ŽELODEC - SUHI

GOVEJA SUHA SALAMA

ŽREBIČJA SUHA KLOBASA

TATARSKI BIFTEK

Gurmanski navdušenci zagotovo ne morejo mimo izvrstnega tatarskega biftka.
Izdelan je iz najbolj kakovostnega, izbranega govejega mesa in začimb, ki mu dajejo posebno aromo ter prepoznaven okus.
Nudimo tatarski biftek Loških mesnin in biftek blagovne znamke Arvaj.
Najdete ga na policah mesnic Loških mesnin in v živilskih trgovinah Loške zadruge.

KRVAVICE

Začela se je sezona slastnih krvavic. Proizvajamo krvavice, ki so polnjene tako v svinjsko kot goveje črevo. Peče se jih na olju ali masti pri nizki temperaturi od 30 – 40 minut, da ne počijo. Primerne so kot samostojna jed ali kot priloga repi in zelju ter praženemu krompirju.

Krvavice so pasterizirana mesnina, izdelana iz drobovine in žit, slasten okus pa jim dodajo tudi specifične začimbe.

Naj vam teknejo!