SUŠENE MESNINE

 

S sušenjem izdelkov dosežemo, da iz njih izhlapi voda. Zaradi tega se živilo osuši in otrdi, hitrost sušenja pa je odvisna predvsem od relativne vlage v zraku. Zaradi manjše vsebnosti vode so izdelki bolj obstojni, pridobijo pa tudi značilno konsistenco in aromo. Zorenje in sušenje mesnin je kompleksen postopek, na katerega vpliva vrsta dejavnikov. Končni rezultat uspešnega postopka pa je izdelek skladnega okusa. Ko izdelke dimimo, dobijo rahel okus po dimu.

Vse sušene salame se postrežejo olupljene, narezane na tanke rezine, običajno kot narezek za predjed v kombinaciji z drugimi mesninami, siri, nekaterimi vrstami sadja in vloženo zelenjavo. Priljubljene so tudi v sendvičih, na pizzah in drugod.

KMEČKA SUHA SALAMA

DOMAČA SUHA KLOBASA

SUDŽUK

GOVEJA VEŠALICA

SUHA SALAMA - SENDVIČ

SUHA KLOBASA Z ZASEKO

ŽREBIČJA SUHA SALAMA

GOVEJI PRŠUT

GORENJSKI ŽELODEC - SUHI

GOVEJA SUHA SALAMA

ŽREBIČJA SUHA KLOBASA

KRANJSKA KLOBASA

KRANJSKA KLOBASA

Ste vedeli, da je kranjska klobasa odlična tudi poleti? Pripravimo jo lahko na žaru ali pa skuhamo sklasično po navodilih. Zraven prija kisla krompirjeva solata ali pa zelenjava z žara, žganci in še kaj. Preizkusite jo, ne bo vam žal.

KLOBASE S ČILIJEM –  novo v ponudbi!

KLOBASE S ČILIJEM – novo v ponudbi!

V Mesninah Bohinja so po vzoru Loške mlekarne pripravili novo serijo izdelkov s čilijem. V zadružnih trgovinah in mesnicah lahko tako po novem kupite hrenovke s čilijem, klobaso za kuhanje s čilijem in suho domačo klobaso s čilijem. Prijeten pekoč okus mesninam dodaja žlahtnost. Izdelki so primerni za vse, ki imajo radi pikantno.