Prata ali budelj je stara slovenska jed, ki je najbolj značilna za gorenjski konec Slovenije. Pripravljena je iz prekajenega mesa, večje količine jajc in kruha z dodanimi začimbami, oblikovana v štruco in že pečena. Postrežemo jo tako, da jo narežemo na rezine ali kocke, ponudimo toplo ali hladno, kot samostojno jed ali prilogo.
Tip izdelka: | Mesni pripravek |
Naziv izdelka: | Gorenjska prata - BUDELJ |
Sestavine: | prekajeno svinjsko meso (vrat, šunka, rebra), KRUH (vsebuje GLUTEN), JAJČNI melanž, voda, MLEKO, kuhinjska sol, ZAČIMBE IN SUŠENA ZELENJAVA (vsebuje ZELENO, GLUTEN, JAJCA, IN GORČIČNA SEMENA), antioksidanta: askorbinska in citronska kislina, konzervans: natrijev acetat |
Energijska vrednost: | 864 kJ / 207 kcal, maščobe 12,1g, od tega nasičene maščobe 4,4 g, ogljikovi hidrati 9,6 g, od tega sladkorji 1,0 g, beljakovine 14,9 g, sol 2,75 g |
Alergeni: | GLUTEN, JAJCA, GORČICA |
Rok trajanja: | 21 dni |
Opombe: | / |
![]() |
|||
Količina: | |||
Pakiranje: | nepakirano | ||
PEM | kg |