Pečenica je presna klobasa, narejena iz grobo mletega svinjskega mesa, polnjena v naravna čreva. Da bo pečena pečenica še posebej sočna in okusna, jo pripravimo tako, da jo položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. Pečenico nato odcedimo in popečemo v segreti ponvi ali pečici do zlatorumene barve.
Tip izdelka: | Mesni pripravek |
Naziv izdelka: | Pečenice in pečenice mini |
Sestavine: | svinjsko meso, svinjsko mastno tkivo, kuhinjska sol, začimbe, sredstvo za uravnavanje kislosti: natrijev citrat, dekstroza, antioksidanta: askorbinska kislina, citronska kislina |
Energijska vrednost: | 807 kJ / 194 kcal, maščobe 13,9 g, od tega nasičene maščobe 5,9 g, ogljikovi hidrati 0,8 g, od tega sladkorji <0,2 g, beljakovine 16,4 g, sol 1,7 g |
Alergeni: | / |
Rok trajanja: | nepakirane 5 dni, pakirane 7 dni |
Opombe: | / |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Količina: | 2500g | 1000g ali 3000g | |
Pakiranje: | nepakirano | banjica | banjica |
PEM | kg | kg |