Pečenica pikant je presna klobasa, pikantnega okusa, narejena iz grobo mletega svinjskega mesa, polnjena v naravna čreva. Da bo pečena pečenica še posebej sočna in okusna, jo pripravimo tako, da jo položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. Pečenico nato odcedimo in popečemo v segreti ponvi ali pečici do zlatorumene barve.
Tip izdelka: | Mesni pripravek |
Naziv izdelka: | Pečenice PIKANT |
Sestavine: | svinjsko meso, svinjsko mastno tkivo, kuhinjska sol, začimbe, arome (ekstrakti začimb), sredstvo za uravnavanje kislosti: natrijev citrat, dekstroza, antioksidanta: askorbinska kislina, citronska kislina |
Energijska vrednost: | 807 kJ/ 194 kcal, maščobe 13,9g, od tega nasičene maščobe 5,9g, ogljikovi hidrati 0,8g, od tega sladkorji <0,2g, beljakovine 16,4g, sol 1,7g |
Alergeni: | / |
Rok trajanja: | 5 dni |
Opombe: | / |
![]() |
|||
Količina: | 2500g | ||
Pakiranje: | banjica | ||
PEM | kg |