Kranjska klobasa je mesni izdelek, ki je zaščiten z geografsko označbo in jo lahko proizvajajo ter poimenujejo le certificirani proizvajalci. Za pripravo kranjske klobase se uporablja samo najboljše svinjsko meso in trda slanina, katerima so dodani sol, poper in česen. Zašpiljena je z leseno špilo v pare s sklenjenima koncema, vroče prekajena z bukovim lesom in pasterizirana.
Priprava: Kranjsko klobaso položimo v vrelo vodo in jo pustimo vreti 8 minut, nato jo odstavimo in postrežemo.
Tip izdelka: | Poltrajne in barjene mesnine |
Naziv izdelka: | Kranjska klobasa |
Sestavine: | svinjsko meso, slanina, jedilna sol, začimbe, konzervans: natrijev nitrit |
Energijska vrednost: | 984 kJ / 235 kcal; maščobe 18,1 g, od tega nasičene maščobe 6,52 g, ogljikovi hidrati < 0,5 g, od tega sladkorji < 0,1 g, beljakovine 18,49 g, sol 1,87 g |
Alergeni: | / |
Rok trajanja: | vakuumsko pakirano 42 dni, nepakirano 30 dni |
Opombe: | / |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Količina: | približno 2500g | približno 250g | |
Pakiranje: | nepakirano | banjica | vakuum |
PEM | kg |