Mortadela

Mortadelo tradicionalno lahko postrežemo narezano na tanke rezine ali na kockice skupaj s toplim svežim belim kruhom. Dodamo pa jo lahko tudi k različnim jedem; narezano na kockice jo lahko ponudimo z omletami, testeninami, rižem, lahko jo uporabimo kot polnilo v tortelinih ali krompirjevih svaljkih.

Tip izdelka: Poltrajne in barjene mesnine
Naziv izdelka: Salama Mortadela
Sestavine: svinjsko meso, slanina, voda, jodirana sol (sol, kalijev jodid), naravne arome, dekstroza, sredstvo za uravnavanje kislosti (natrijevi acetati, natrijevi citrati), antioksidant (askorbinska kislina), stabilizatorja (trifosfati, polifosfati), začimbni ekstrakti, konzervans (natrijev nitrit).
Energijska vrednost: 1117 kJ/270 kcal, maščobe 23,1 g, od tega nasičene maščobne kisline 9,3 g, ogljikovi hidrati 1,3 g, od tega sladkorji 0,5 g, beljakovine 16,4 g, sol 2,0 g.
Alergeni: /
Rok trajanja: 21 dni. Po odprtju 3 dni.
Opombe: Ovitek ni primeren za uživanje
Količina: približno 4000g približno 2000g približno 100g
Pakiranje: vakkum vakuum vakuum
PEM kg kg kos