Loška mlekarna

 

Mlekarna v Škofji Loki je enota Kmetijsko Gozdarske zadruge z.o.o. Škofja Loka.JANUAR

Na lokaciji Fužinska ulica 1 obratuje že več kot 113 let in je najstarejša še delujoča mlekarna v Sloveniji.

V mlekarni predelujemo mleko izključno slovenskega izvora. Naše odkupno področje zajema Poljansko dolino do Sovodnja, Selško dolino s Sorico in Davčo ter ravninski del do Žabnice.

Proizvajamo tradicionalne izdelke naše mlekarne ( konzumno mleko,skuta, sir edamec, trapist, smetana), kakor tudi »novejše« ( kajmak,maskarpone, topljeni siri za mazanje, topljeni siri za rezanje, albuminsko skuto, mladi sir).  darilni_paketi_3668

V letu 2008 smo pričeli z polnjenjem ekološkega mleka, v letu 2009 z izdelavo ekološke skute in sira, v letu 2010 z polnjenjem ekološke sirotke, v letu 2011 pa izdelavo ekoloških jogurtov.

Kupcem nudimo domač izdelek, narejen v mlekarni z več kot 113 letno tradicijo. Embalaža ni vedno vrhunsko oblikovana, daje pa vtis domačega, preprostega izdelka. Izdelki so brez dodanih konzervansov, zato je njihov rok uporabe relativno kratek in rokovanje z njimi občutljivo.V izdelkih so v največji možni meri ( glede na toplotni postopek ) ohranjene sestavine surovine. Izdelki so pakirani ročno ali polavtomatsko kar daje izdelkov svojstven, domač izgled.

Precejšen del potrošnikov se že zaveda, da mlečni izdelki z neobičajno dolgim rokom trajanja, pa čeprav v vrhunsko oblikovani embalaži niso vedno tudi najboljši za njihovo zdravje. Mnogokrat vsebujejo organizmu škodljive ali pogojno škodljive sestavine, ki omogočajo nezahtevne transporne verige in nenormalno dolge roke trajanja. Dodatki prispevajo k privlačnemu organoleptičnemu videzu in odličnemu okusu.