MAST IN MAŠČOBNI IZDELKI

 

Maščobni izdelki so narejeni skrbno, po tradicionalnih recepturah in brez konzervansov. Pri njihovi predelavi je uporabljena zgolj kuhinjska sol, značilno aromo pa dajeta naravni začimbi: česen in poper. Sušeni klobasi v zaseki da značilen vonj in okus klasična prekajevalnica na bukova drva.

BOHINJSKA ZASEKA 300 g

KLOBASA V ZASEKI

SVINJSKA MAST 500 g

BOHINJSKA ZASEKA 500 g

OCVIRKI - SUHI

SVINJSKA MAST - RINFUZA

ZASEKA - PROSTA

OCVIRKI V MASTI

KRVAVICE

Začela se je sezona slastnih krvavic. Proizvajamo krvavice, ki so polnjene tako v svinjsko kot goveje črevo. Peče se jih na olju ali masti pri nizki temperaturi od 30 – 40 minut, da ne počijo. Primerne so kot samostojna jed ali kot priloga repi in zelju ter praženemu krompirju.

Krvavice so pasterizirana mesnina, izdelana iz drobovine in žit, slasten okus pa jim dodajo tudi specifične začimbe.

Naj vam teknejo!

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

Loške mesnine so pridobile certifikat Izbrana kakovost – sveže meso (goveje meso)

Izbrana kakovost je nova nacionalna shema kakovosti, ki je namenjena kmetijskim pridelkom oziroma živilom s posebnimi lastnostmi, ki se lahko nanašajo na sestavo, okolju prijazno pridelavo, kakovost surovin, dobrobit živali, posebno zdravstveno varstvo živali, način krmljenja, dolžino transportnih poti, predelavo, hitrost predelave surovin oziroma čim manjšo kasnejšo obdelavo pri skladiščenju in transportu.

Proizvodi, ki so certificirani in označeni z znakom »Izbrana kakovost – Slovenija«, prinašajo potrošnikom zagotovilo da ima proizvod naslednje lastnosti:

• pridelan in predelan v Sloveniji

• ima specifične lastnosti: kakovost, način pridelave in predelave, dobrobit živali, način krmljenja in podobno.

• da so ti parametri redno (vsaj enkrat letno) kontrolirani s strani akreditiranih kontrolnih organov.