POLTRAJNE IN BARJENE MESNINE

 

so nepogrešljiv del ponudbe Mesnin Bohinja, saj spadajo med najpogosteje iskane izdelkemed potrošniki.

HRENOVKA

MESNI SIR

TIROLSKA SALAMA

BOHINJSKA KLOBASA

BOHINJSKI ŽELODEC S KAŠO

KLOBASA ZA ŽAR PIKANT

TELEČJA HRENOVKA

MESNI SIR - ŽREBIČJI

ŠUNKARICA

BOHINJSKA KLOBASA S SIROM

BOHINJSKI ŽELODEC S KAŠO

JETRNA PAŠTETA

HRENOVKA S ČILIJEM

NAVADNA KLOBASA

ANDRAŽEVA SALAMA

BOHINJSKA KLOBASA S ČILIJEM

POLSUHA KLOBASA ZA KUHANJE

KRVAVICE

Začela se je sezona slastnih krvavic. Proizvajamo krvavice, ki so polnjene tako v svinjsko kot goveje črevo. Peče se jih na olju ali masti pri nizki temperaturi od 30 – 40 minut, da ne počijo. Primerne so kot samostojna jed ali kot priloga repi in zelju ter praženemu krompirju.

Krvavice so pasterizirana mesnina, izdelana iz drobovine in žit, slasten okus pa jim dodajo tudi specifične začimbe.

Naj vam teknejo!

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

Loške mesnine so pridobile certifikat Izbrana kakovost – sveže meso (goveje meso)

Izbrana kakovost je nova nacionalna shema kakovosti, ki je namenjena kmetijskim pridelkom oziroma živilom s posebnimi lastnostmi, ki se lahko nanašajo na sestavo, okolju prijazno pridelavo, kakovost surovin, dobrobit živali, posebno zdravstveno varstvo živali, način krmljenja, dolžino transportnih poti, predelavo, hitrost predelave surovin oziroma čim manjšo kasnejšo obdelavo pri skladiščenju in transportu.

Proizvodi, ki so certificirani in označeni z znakom »Izbrana kakovost – Slovenija«, prinašajo potrošnikom zagotovilo da ima proizvod naslednje lastnosti:

• pridelan in predelan v Sloveniji

• ima specifične lastnosti: kakovost, način pridelave in predelave, dobrobit živali, način krmljenja in podobno.

• da so ti parametri redno (vsaj enkrat letno) kontrolirani s strani akreditiranih kontrolnih organov.