TRAJNE MESNINE

 

Suhe salame in klobase so narejene iz izbranega kakovostnega mesa, ročno oblikovane ter klasično prekajene in sušene. Sušeno meso odlikuje suho soljenje mesa in uporaba naravnih začimb, kot sta lovor in poper, nežno aromo dima pa prispeva hladno prekajevanje. *Sušenim izdelkom pridih domačnosti daje prekajevalnica na bukova drva.

DOMAČA SUHA SALAMA

BOHINJSKA SUŠENA ŠUNKA

SUHA DOMAČA KLOBASA

BOHINJSKA SLANINA

OGRSKA SALAMA

BOHINJSKI ZAŠINEK

KRVAVICE

Začela se je sezona slastnih krvavic. Proizvajamo krvavice, ki so polnjene tako v svinjsko kot goveje črevo. Peče se jih na olju ali masti pri nizki temperaturi od 30 – 40 minut, da ne počijo. Primerne so kot samostojna jed ali kot priloga repi in zelju ter praženemu krompirju.

Krvavice so pasterizirana mesnina, izdelana iz drobovine in žit, slasten okus pa jim dodajo tudi specifične začimbe.

Naj vam teknejo!

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

IZBRANA KAKOVOST – Goveje meso

Loške mesnine so pridobile certifikat Izbrana kakovost – sveže meso (goveje meso)

Izbrana kakovost je nova nacionalna shema kakovosti, ki je namenjena kmetijskim pridelkom oziroma živilom s posebnimi lastnostmi, ki se lahko nanašajo na sestavo, okolju prijazno pridelavo, kakovost surovin, dobrobit živali, posebno zdravstveno varstvo živali, način krmljenja, dolžino transportnih poti, predelavo, hitrost predelave surovin oziroma čim manjšo kasnejšo obdelavo pri skladiščenju in transportu.

Proizvodi, ki so certificirani in označeni z znakom »Izbrana kakovost – Slovenija«, prinašajo potrošnikom zagotovilo da ima proizvod naslednje lastnosti:

• pridelan in predelan v Sloveniji

• ima specifične lastnosti: kakovost, način pridelave in predelave, dobrobit živali, način krmljenja in podobno.

• da so ti parametri redno (vsaj enkrat letno) kontrolirani s strani akreditiranih kontrolnih organov.